Ik ben Tim Lecomte. Op deze website deel ik mijn creatieve uitingen. Ik maak foto’s en schilder miniaturen. Dat heb ik jarenlang te weinig gedaan. Ik houd van mijn werk als docent, maar ik heb behoefte aan iets ernaast. Een plek om te maken en te experimenteren.

Er is veel veranderd in tien jaar tijd. De cameratechniek heeft een vlucht genomen, de rol van sociale media voor een fotograaf zijn opeens van vitaal belang en veel minder mensen denken aan een fotograaf, want iedereen heeft een smartphone met filters. Dat is een spannend veld om actief in te worden.

Bureau Malkier

Ik maak graag portretfoto’s en landschapsfoto’s. Daarnaast houd ik van abstracte beelden die niet draaien om een onderwerp, maar om kleur, lijnenspel en contrast.

Sectoren waar ik affiniteit en voorliefde voor heb zijn de creatieve sector, transport en logistiek, industrie en techniek.

Momenteel is Bureau Malkier geen onderneming voor de belastingdienst. Indien dat geen probleem is, kom ik graag een keer langs om foto’s te maken.

Een stukje geschidenis

Ruim vijftien jaar geleden ben ik begonnen met fotograferen, als een enthousiast hobbyist. Wat volgde was een creatieve studie en een eigen bedrijf (Bureau Malkier) in de creatieve industrie. Tijdens mijn studie en mijn ondernemerschap speelde fotografie nog steeds een belangrijke rol. Als je actief bent in de creatieve sector, wil je maken. Dat hoort erbij.

Nu ben ik docent op een hogeschool. Ik leid studenten op om te gaan werken in dezelfde creatieve sector. Beeld, geluid, interactie, techniek en verhalen zijn de pijlers waarop die opleidingis gebouwd. We dagen studenten uit om creatief te durven zijn en te creƫren.

Zoals het gezegde gaat van de lekkende kraan bij de loodgieter thuis, zo is het ook mijn hobby vergaan. Helaas vergat ik mettertijd ook om mijn eigen visuele creativiteit uit te dagen.

Gelukkig was daar Corona. Geconfronteerd met een lockdown en gedwongen reflectie kwam ik tot de conclusie dat ik mezelf niet meer herkende. Tijd voor verandering.